Cum a fost creată coperta volumului II „Amintiri din Viitor”

Andreea Russo este tânăra autoare a trilogiei Amintiri din Viitor, primul volum a cărei a fost lansat în noimebrie 2015, (acesta și fotografiile din backstage pot fi găsite aici). Recent, a fost lansat al doilea volum al trilogiei. Ce se ascunde după coperta misteriosă al acestuia și despre lansarea propriu-zisă îți va vorbi Andreea și Alex, care s-au împrietenit după culise.

Cum a fost procesul creării coperții volumului 2 ?

 

Alex :

- În linii generale, procesul creării coperții a fost ușor și plăcut. Toate colaborările pe care le-am avut cu Ion Bargan au fost reușite, echlibrate și au dus la un rezultat frumos. Am avut parte de o echipa faină și modele bune.

Și cu toate că a fost ușor, ați întâmpinat și oarecare greutăți?

 

Alex :

-  Partea complicată a realizării coperții a fost cu ochiul de fereastră prin care privește subiectul. Am avut tot felul de experiențe cu sticla. Până și tatăl Andreei ne-a adus o bucată foarte mare de sticlă pe care am încercat-o să o aburim. Două zile experimentam, iar într-a 3-a zi deridicătoatea de pe etajul oficiului ne-a stricat sticla. Până la urmă, cu ajutorul colegului meu Artur am reușit să obținem un efect digital care, după multe editări, a ajuns așa cum vezi acum pe copertă. Sigur că coperta arată bine și datorită faptului că a fost machetată frumos de Ina Moroșanu.

Alex:

- Toate aceste fotografii au candidat la alegerea finală a coperții. 

Cum a decurs lansarea?

 

Alex :

- La lansare sala a fost plină cu tineri. Eugen Doga a vorbit și a cântat la pian. În sală se afla și Iulian Filip. A fost o lansare promițătoare care ne dă de înțeles succesul autoarei. Presa a fost încântată, iar eu mă alătur spuselor de mai jos a Lorenei Bogza care a fost și ea la eveniment.

Ce semnificație are pentru tine coperta cărții tale și ce aștepări ai avut?

 

Andreea :

- Îmi plac coperțile originale, creative, cele ce reprezintă în totalitate cartea. Mai mult, e fenomenal când o copertă frumoasă coincide cu un conținut pe măsură. Scopul meu a fost să redau conținutul, așa să zicem, imaginar, printr-o copertă. Consider că am reușit.

 

Cum ți-a părut colaborarea cu Alex?

 

Andreea :

- Am primit plăcere de la colaborarea cu Alex, din motiv că Alex e un profesionist. A realizat coperta pe care mi-am dorit-o, expresivă și frumoasă. Tind să menționez că Alex Iordache este o persoană minunată, pozitivă, este ușor de lucrat cu el, iar colaborarea pare mai mult o relație de prietenie, nu una colegială.

Articol scris de Acy.