Află cum a fost creată coperta primei cărți din trilogia Andreei Russo - Amintiri din viitor

    Pentru coperta cărţii „Amintiri din viitor” semnată de tânăra scriitoare Andreea Russo am avut o misiune interesantă, cea de a oferi o imagine care să aducă în prim plan simbolurile timpului şi ale vârstei. Este prima copertă din trilogia Andreei şi rezultatul trebuie să fie pe măsura aşteptărilor unui debut.

    Ideea coperţii îi aparţine lui Ion Bargan, fondatorului editurii Bestseller, mie însă mi-a revenit rolul de a transpune conceptul în fotografie. În rolul eroului central, Mir, l-am avut protagonist pe Gabriel Rău, un băiat de patru ani care a intrat bine în pielea personajului. Un fragment din geam este aburit, altul e şters. Partea cu aburi reflecăt viitorul la care un muritor de rând nu are acces, cealaltă semnifică puterea eroului de a vedea lucruri pe care alţii nu le pot afla. Faţa lui Gabriel redă starea de nelinişte inertă pe care, simbolic vorbind, Mir o trăieşte pentru faptul că amintirile din viitor îl însoţesc pretutindeni.

    În cadrul procesului de realizare s-a implicat şi Greg Schwartzog, regizorul trailer-ului. În timpul unei pauze dintre filmări am şi realizat fotografia care a devenit coperta cărţii, graţie unei ghidări din partea regizorului.

Design-ul coperții îi aparține talentatei Inei Moroșanu. Tânăra a reușit să perfecteze coperta prin adăugarea titlului nu doar ce sună misterios, dar și arată astfel.

    Cîteva fotografii care au fost în lista celor care pentru copertă dar și fotografii de după culise poți vedea mai jos: