Ce trebuie să îmbrac la o sesiune foto de familie ?

Vrei să planifici o zi pentru o ședință foto de familie, cauți un fotograf bun pe care demult îl ai în vizor și ridici toată familia în urechi cu acest mic plan al tău. Ziua planificată se apropie, analizezi timpul și încerci să cauți cu ce să vă îmbrăcați. Și-atunci apare întrebarea : Cu ce totuși mai bine să ne îmbrăcăm?

 

Ți-ar părea că cea mai importantă parte al acestei experiențe este să programezi un fotograf și una-două, ziua vine, faceți poze și atât. Dar nu este doar atât. Sunt atâtea de făcut care ar putea să ajute să ai un rezultat mai frumos. Vrei să te mândrești cu acele poze  care vor sta în ramă încă mulți ani pe masa ta de lucru. De aceea, este aproape vital să îți pregăteși o ținută frumoasă pentru ședința foto. Și acum vreau să te ajut la acest subiect.

Crează-ți o ținută confortabilă și reprezentativă.

 

Lucrul cel mai important, totuși, este să te simți confortabil. O ședință foto de familie ar trebuie să fie un eveniment fericit și relaxant. A purta hainele care te fac să te simți bine va contribui la crearea unei atmosfere plăcute interioare și exterioare.

 

Ca să găsești ce ți se potrivește, trebuie să duci contul de împrejurări.
De exemplu, dacă ai avea o sesiune foto în grădină vara-primăvara și te-ai îmbrăca în haine colorate, ai putea să riști să te pierzi în fundal. Devii camuflat, iar asta nu este scopul tău. Iar când îmbraci haine de culori neutre, deschise pe un sezon uscat, ai putea să creezi o atmosferă seacă. Mizează pe contrast. Contrastul te-ar scoate în evidență. Adică culori deschise pentru un sezon color, culori închise și haine multicolore pentru un sezon uscat.

Alege ceea ce se potrivește corpului tău și evidențiază ceea ce îți place.

 

Atrage atenția la culoarea pielii tale. Dacă ai de gând să îmbraci un pulover roșu de iarnă, uite-te în oglindă și caută reflecții roșietice pe piele. Dacă culoarea puloverului tău oferă o altă nuanță feței tale, nu-l îmbrăca. Folosește culorile și contrastul ca să accentuezi părțile frumoase ale corpului tău. De exemplu, o pereche de pantaloni negri și un maiou negru ar putea accentua fața și ochii albaștri unui model.

Nu te pierde după ținuta ta. Evită următoarele lucruri :

 

1. Evită să porți haine cu logo-uri, imprimeuri și caractere mari. Aceste desene grafice sustrag atenția privitorului de la punctul focal- fața ta, emoția ta. De obicei, oamenii s-ar uita întâi la aceste insigne, iar apoi la chipul tău.

2. Nu îți alege accesorii mari și nu exagera cu coafuri exotice sau make-up. Păstrează naturalețea.

 

3. Un look casual e mai mult ca suficient pentru o ședință foto de familie. Nu e nevoie să îți cumperi rochii de seară sau de nuntă pentru așa ocazie.

Experimentează cu paleta de culori. Combină.

 

Alege culorile care îți plac și creează un look interesant. Combină culorile și asortează hainele tuturor membrilor familiei tale. 4 culori de bază pentru fiecare mebru al familiei ar crea un stil unic și deosebit.

Încearcă să arăți că sunteți o unitate.

 

Un alt mod de exprimare a unității și stilului unei familii ar putea fi reprezentat printr-o singură culoare, model de haină sau accesoriu.
Acest procedeu nu se demodează și poate fi mereu îmbunătățit.

Atrage atenția la detaliile mici. Ele contează.

 

Nu uita de accesorii și de încălțăminte. Niște adidași murdari sau o bijuterie gigantică și asortată rău ar putea sustrage atenția privitorului de la subiectul principat- familia ta. Pe când vrei să investești bani în serviciile unui fotograf profesional, ar fi o idee bună să atragi atenția și la cele mai mici detalii. Nu cred că ai vrea de fiecare dată când îți vezi fotografia să îți cerți soțul că a uitat să își croiască pantalonii sau că a venit cu încălțămintea murdară.

 

Găsește acel mic detaliu care ar putea schimba întreaga desfășurare a ședinței foto. Preia inițiativa și nu lăsa totul unui fotograf. 

Articol scris de Acy.
Idei preluate de pe styleandshenanigans.com