Svetlana + Dumitru | Nuntă | B&W

Pentru că fotografiile de nuntă nu se livrează într-o zi și pentru că sunt un proces intens de lucru, echipa lui Alex Iordache a venit cu o soluție.

 

Cred că e visul oricărui cuplu proaspăt căsătorit, care după nopți de pregătiri și nopți de sărbătorit, se așează pe canapea în cuibul lor și-și pun pe brațe notebook-ul, să își vadă nunta fără de a mai aștepta o lună sau mai mult. Tânăra soție și-ar evalua rochia din toate unghiurile, iar fragedul soț și-ar reaminti unele momente care i-au dispărut din memorie. Și astea având loc rapid, în minim 3 zile după nuntă.

 

Echipa lui Alex Iordache a reușit să împlinească acest vis. La o nuntă, Alex nu este singurul fotograf. Are un cel mai bun ajutor, Mihail, care, între timp, reușește să surprindă momentele speciale într-o serie de fotografii alb-negru pe două aparate foto FujiFilm Xpro 1 și Xpro 2 (două aparate foto mici, jucării). Când Mihai preia alt fotoaparat, Alex deține jucăria. Astfel, seria este creată de ei doi.

Această serie este prima pe care o văd tinerii căsătoriți. Un fotograf iscusit la nuntă este binevenit, iar doi, sunt de un folos dublu.

Mai jos veți putea vedea această serie specială alb-negru făcută de Mihai și Alex de la nunta lui Dumitru și Svetlana acompaniată de impresiile lui Dumitru.

Cum ți-ai descrie nunta?

 

-E greu să descrii așa o zi importantă din viață. Pot să spun ca a fost ceva deosebit. Ne-am distrat, am râs, am plâns de fericire. Lumea a dansat până dimineața!

 

 

Care a fost cel mai deosebit moment de la nuntă pentru tine?

 

-Nu am avut vreun moment deosebit. Pentru noi toată nunta a fost deosebită.

Ai renunțat la vreun obicei moldovenesc?

 

-Nu am renunțat la nici un obicei. Păstrând simbolistica, am făcut toate obiceiurile într-o variantă mai modernă, începând de la legatul nașilor, finisând cu despodobitul miresei.

Prin ce a fost diferită nunta ta de alte nunți din Chișinău?

 

-Însăși organizarea nunții și scenariul au făcut nunta diferită. Ne-am străduit să fugim de standartele nunților din Moldova.

Dacă ai putea, ai schimba ceva? (În caz că ai avut neplăceri)

Cum ți-a părut colaborarea cu Alex și echipa sa?

 

-Colaborarea a fost foarte productivă, băieții te fac să te simți liber. Pozele arată natural. Sunt foarte receptivi și știu cum să-ți prindă cadru perfect.

Ce ai putea recomanda viitorilor miri?

 

-Recomand tuturor mirilor să-și facă nunta pe placul lor. Dacă ei se vor simți bine la nuntă și oaspeții se vor simți la fel. Și să știți că niciodata, nici o nuntă nu va merge după scenariu, de aceea recomand să nu atrageți atenția, e doar o zi în viața voastră și e păcat să o petreceți fiind stresați!

 

 

Articolul scris de Acy.