Diana + Andrian | Nuntă | Villa Drago

Într-o zi luminoasă de mai, am avut o nuntă frumoasă și nonconformistă a cărei amintire mai bântuie până acum în Villa Drago, organizată cu ajutorul echipei Idea.md agency în frunte cu Natalia Petcu. Nu știu dacă lucrătorii Vilei o mai simt și pot spune asta având nunți multe și toate frumoase, dar eu o pot confirma cu siguranță.

 

Diana și Andrian Valeanu sunt oameni deschiși care au creat după felul lor de a fi o nuntă de vis. De ce și cum au fost diferiți de alte cupluri urmează să aflați printr-o serie de întrebări care le-am adresat Dianei recent.

Cum poți descrie nunta ta?

 

-Frumoasă și caldă. De suflet. De vis.

 

 

Care a fost cel mai frumos și semnificativ moment de la nuntă pentru tine?

 

- Dacă ar fi să menționez doar unul, probabil ar fi momentul când am auzit primele acorduri ale piesei ‚‚Te iubesc’’ ale trupei Bucium. Este una dintre piesele noastre preferate și are o încărcătură emoțională nemaipomenită, iar eu și Andrian nici nu am conștientizat când am început să dansăm chiar acolo unde ne aflam, între mesele cu invitați. În acel moment eram atât de pătrunși de atmosferă și cuvintele din piesă încât nu mai vedeam și nu mai auzeam nimic altceva. A fost sublim. Mai jos vezi piesa:

Ce ai schimba, dacă ai putea?

 

- Înainte de începerea evenimentului au fost câteva momente neplanificate (cum fără ele? :D) care ne-au dat ceva bătaie de cap, dar totuși nu am lăsat ca aceste momente să ne strice evenimentul la organizarea căruia am depus atâta suflet. 

Mi-a plăcut absolut totul la nunta noastră, începând de la concept și organizare până la cele mai mici detalii și atmosferă. Am simțit că într-adevăr a fost ziua noastră. 

Cum ți-a părut colaborarea cu Alex și echipa sa?

 

- Urmăream activitatea lui Alex de ceva timp și-mi plăcea ceea ce face. Știam că aș dori ca el să fie fotograful acestui eveniment unic din viața noastră, dar întrebarea era nu doar cum e Alex fotograful ci și cum e Alex omul.

 

Când ne-am întâlnit prima dată cu Alex, ne-a plăcut ca persoană, el este direct, vesel și în prezența lui ne simțeam confortabil, dar totodată este responsabil, profesionist și sincer. Din acel moment nu am avut dubii că echipa cu care lucrează este una la fel de minunată și profesionistă. A urmat să ne convingem de acest fapt în ziua nunții, atunci când Alex împreună cu echipa sa au avut grijă să ne simțim relaxați în fața obiectivului și să avem dispoziție bună atât la sesiunea foto cât și pe tot parcursul evenimentului, ori încrederea că pozele vor fi fenomenale nu ne-a părăsit nici o clipă, doar eram în grija unor profesioniști. 

Cum crezi, prin ce a fost diferită nunta ta de celelalte nunți care se organizează în Chișinău? 

 

- Prin ce a fost diferită? Probabil prin faptul că evenimentul a început la timp, iar pentru asta am apelat la un truc, iertată ne fie îndrăzneala de a indica altă oră în invitații (:D). Încă de la începutul evenimentului, când ne-am făcut apariția ca niște zănatici, am reușit să dăm ton petrecerii și să-i facem pe oameni să se simtă mai relaxați. 

 

A fost diferită și prin faptul că am cerut invitaților să nu ne aducă daruri, spunându-le că nu colecționăm bunuri materiale, ci amintiri frumoase. Totuși au fost câțiva invitați care au făcut pe placul lor, însă au avut o abordare originală, așa că ne-am ales cu o cutie plină cu cireșe culese direct din copac, cărți, o caricatură a noastră, un spectacol cu focuri de artificii și chiar un pachet cu cele necesare pentru a crea o atmosferă romantică în prima noapte de căsnicie.

-Am optat pentru o nuntă în aer liber, în afara Chișinăului, într-un local de tip semideschis, așa cum ne-am dorit-o de la bun început. Ceea ce era important pentru noi - ca invitații să se simtă liber și relaxat, iar într-o sală clasică de ceremonii acest lucru nu întotdeauna este posibil. Și apoi, ce local clasic oferă un cer înstelat deasupra capului și o lună plină de toată frumusețea așa cum a fost la nunta noastră? 

 

Nunta a fost dictată de viziunea noastră și de ceea ce am simțit noi, a fost un experiment, probabil de aceea a fost diferită, nu am făcut-o intenționat, ci doar ne-am lăsat duși de val. 

 

Într-adevăr, am renunțat în totalitate la stilul tradițional moldovenesc pentru că și eu și Andrian am considerat că o astfel de nuntă nu ne-ar reprezenta. Ne doream ca în fiecare detaliu să se simtă personalitatea noastră, or tradițiile din start ne-ar fi încadrat în anumite tipare. Nici nași nu am avut. Dat fiind faptul că am renunțat la tradițiile moldovenești, am avut frâu liber să completăm programul evenimentului cu alte momente interesante și totodată neașteptate pentru invitați. Elementul de surpriză cred că a dat o notă aparte nunții noastre. Ne doream ca invitații să ne vadă așa cum suntem noi, pe alocuri copilăroși, nonconformiști și deschiși experimentelor și cu toate acestea organizați, iar nunta noastră să fie un mod de a ne cunoaște din alt unghi. 

Ce ai putea recomanda viitoarelor mirese?

 

Eu sunt o fire practică, de aceea, probabil, recomandările mele vor fi de ordin practic. 

 

1. Ceea ce-mi pare important pentru orice mireasă este alegerea rochiei, aș recomanda ca pe lângă faptul că se alege o rochie frumoasă, să se țină cont și de un factor la fel de important – o mireasă trebuie să se simtă confortabil în propria rochie, să se poată mișca, dansa și râde liber, astfel se va putea bucura din plin de orice moment al nunții. Tot aici aș putea menționa și încălțămintea, este important ca aceasta să fie comodă și chiar și așa, să mai fie o pereche de schimb. 

 

 

2. Ar mai fi câteva recomandări valabile nu doar pentru mireasă, ci și pentru mire. Aș recomanda să înceapă din timp pregătirile și să nu lase nimic pe ultima sută de metri, astfel vor fi evitate multe momente stresante sau neplăcute. 

 

 

3. Să organizeze nunta așa cum o văd ei, să nu le fie frică să iasă din tipare sau să se îngrijoreze de ‚‚ce va zice lumea’’. Lumea poate vorbi de bine sau poate vorbi de rău, vorbește cât vorbește, apoi uită. Mireasa și mirele sunt cei care rămân cu amintiri pentru o viață întreagă. 

 

 

4. Să nu lase ca surprizele mai puțin plăcute care pot apărea în ziua evenimentului (iar ele cu siguranță o să apară, să nu-și facă iluzii :D) să le influențeze dispoziția pentru mult timp, până la urmă ar fi bine să conștientizeze că nunta e un eveniment unic în viață și nu e bine să fie umbrită de niște chestii mai puțin importante. Dispoziția invitaților va depinde mult de starea de spirit a gazdelor evenimentului or dacă mirii vor fi stresați, invitații nu se vor simți bine.

 

 

5. Să apeleze la serviciile unui fotograf profesionist. Vreau să accentuez faptul că pozele de la nuntă sunt niște mesaje ale prezentului către viitor și au o încărcătură emoțională enormă, de aceea ar fi bine să nu se mizeze doar pe fotografii artistice, ci și pe cele de reportaj, căci până la urmă preferatele vor fi anume acele fotografii în care se simt emoțiile neregizate - emoțiile vii, sincere și spontane.

 

Click Aici pentru a vedea seria lor întreagă de fotografii.