Și ce dacă plouă? Vlad + Mara

Mara și Vlad au trăit o poveste pe care vrem să o împărțim cu tine. Au avut o nuntă rafinată pe care au creat-o cu mult drag până la cele mai mici detalii. Alături de ei au fost cei mai apropiați prieteni și rude, iar cocorii au zburat deasupra lor în semn de noroc.

Nu le-a speriat nici ploaia. Deopotrivă, datorită ei, au obținut niște fotografii de vis. Un astfel de temperament poate fi exemplu pentru alte cupluri și tinde să confirme că ploaia nu este o piedică pentru nuntă.

 

Iar mai jos chiar Mara se va împarte cu povestea ei.

Cum ți-ai descrie nunta?

 

- Divină… Am o mie de motive să o zic, dar am câteva semne clar-divine pentru toți:
1) pentru că a plouat toată ziua fără încetare. Se zice că când plouă la nuntă Dumnezeu vrea să îți prevestească o viață frumoasă.
2) a zburat o pereche de cocori deasupra noastă în timpul jurământului. Din bătrâni se spune că e o raritate să vezi cocori în pereche, iar dacă îi vezi și ești cu persoana iubită, în special la nuntă, înseamnă că vei petrece toată viața alături de acest om.


Sinceră să fiu am avut o mini nuntă pe care am visat-o, în sânul naturii, cu multe flori vii și beculețe, cu cei mai dragi sufletului și multe emoții pozitive. Ne-am simțit excepțional și nu regret absolut nimic!

 

Care a fost cel mai deosebit moment de la nuntă pentru tine?
 

- La sigur momentul în care soțul și-a expus jurământul. Mai emoționant moment nu am mai trăit în viața mea… Am plâns de fericire!

Prin ce a fost diferită nunta ta de alte nunți din Chișinău?

 

- N-am făcut o analiză. Dar sunt sigură că nici o mireasă nu a ajuns să se schimbe în blugi destrămați, cămașă și adidași chiar înainte de a se așeza la masă și așa să se distreze toată noaptea!

La ce obiceiuri moldovenești ai renunța?

 

- Deja am renunțat la multe, cred eu, începând cu discursul de la oficiul stării civile până la legatul mâinilor rudelor, jucatul găinii sau buchetele în piept ai tinerilor. Sunt o mulțime de obieciuri care, după parerea mea, nu-și mai au rostul, și de-asemeni nu necesită și cheltuielile adiționale.

Dacă ai putea, ai schimba ceva?

 

- Nuu ! De fapt, poate rochia, i-aș fi scurtat din trenă dacă știam că vor fi asemenea condiții climatice. Mai vedem la toamnă ce ne așteaptă, atunci când va fi însăși nunta.

 

Cum ți-a părut colaborarea cu Alex și echipa sa?

 

- Perfectă, începând cu prima intâlnire, împreună cu soțul am înțeles că ăsta e “omul nostru”. Este o persoană pozitivă, profesionistă în domeniu și care stie să ridice dispoziția indiferent de situație. Din prima am început să discutăm de parcă ne cunoaștem de ani buni. La fel este și echipa, foarte receptivă și amabilă. Mă bucur că v-am ales!

Ce ai putea recomanda viitoarelor mirese?

 

- La capitolul recomandări aș putea spune multe, dar cred că cel mai important și ceea ce am testat pe mine a fost “Buna dispoziție”. De la bun început am lucrat psihologic asupra mea. Îmi spuneam:

Am încercat să pun tot la punct din timp, până la cele mai mici detalii. Cu două zile înainte de nuntă, m-am întâlnit cu scumpele mele prietene și la fiecare le-am delegat câteva funcții. Iar în cea mai specială zi am încercat să fiu cea mai fericită, mi-am zis că azi nu mă supăr pe nimeni și îmi va plăcea totul așa cum va fi (trebuie să fim realiști și să înțelegem că nimic nu e perfect, iar visele și realitatea nu pot coincide 100%). Chiar dacă a plouat torențial și mi s-a stricat coafura, rochia a fost dată de 2 ori la curățătorie, am dansat în ploaie de fericire. Și chiar dacă culorile florilor nu au coincis cu ceea ce ți-ai dorit, sau se stinge lumina, încearcă să te gândești la tine și soțul tău, pentru că e o zi marcantă care trebuie prețuită și trăită la moment.

 

Link spre întreaga serie : aici

Sala de nuntă : Proprietate privată.

Decor Avenue : Da Decor

Muzică și lumină : DJ Soulshine
Moderator : Lilu

Fotograf : Alex Iordache

 

Articol scris de : Acy