Acum 10 ani când fost-am mireasă...

    Pe mirele meu l-am cunoscut cu 6 luni înainte de nuntă. În ziua când îl văzusem prima oară aveam 24 ani. Eram în așteptarea ”lui” de vreo 5 ani conștienți. Eram în așteptare, nu și căutare. Și-atunci când l-am vazut mi-am zis că trebuia să-l fi căutat mai devreme, pentru că era un bărbat înalt, suplu, frumos, înțelept la cei 27 ani ai lui. Era juristul Băncii, iar eu un șef de reprezentață ale aceleiași Bănci. 

    Ne-a legat o chimie de primăvară cu miros de flori de tei și plimbări serale prin toate parcurile din Chișinău. 
    Când a sosit vara, chiar pe 1 iunie am fost întrebată: tu nu vrei să mergem să căutăm local pentru nuntă c-am auzit să fie o problemă cu asta?! Ei ce să zic, mai ciudată cerere în căsătorie nu am auzit. Da’ și eu i-am răspuns pe măsură: hai la ”Noroc” să-ți arăt locul unde vom dansa valsul!
Mai copilă, mai orășancă, mai cu capul în nori, i-am sucit mințile mirelui meu.

 

    Toate bine și frumoase, însă aveam o problemă mare: eram grăsuță. Nu!!!!! Eram GRASĂ. Nici nu vreau să-mi amintesc ce greutate aveam.
    În 2 luni aranjasem totul pentru nuntă: nași, oaspeți, local, fotograf (Alex atunci era la școală cred că), decorațiuni...numai una o tot amânam: rochia de mireasă. Tot speram că voi mai slăbi până la nuntă și-mi va trebui o mărime mai mică. În 3 luni nu știu numai ce nu am făcut: la sport în fiecare seara, mă apucam să țin diete și-apoi mă scăpam ca o nebună peste mâncare, creme anticelulitice și masaje dureroase (mă gândeam că nu se văd vânătăile sub rochie)...degeaba. Când sora mi-a zis că rochia se comandă cu o lună înainte, mă panicasem: nu mănânc nimic!
    Aha, de la atâta stres într-o zi mai n-am leșinat. Până la urmă nu reușisem să slăbesc prea mult, iar din 5 modele de rochii pe care le-am îndrăgit de când mă visam mireasă, niciuna nu mi se potrivea: mă dezavantajau! 
Până la urmă, rochia pe care am ales-o așa și nu mi-a plăcut, însă mă resemnasem că voi avea un machiaj perfect și coafură irezistibilă. Cu 3 zile înainte de nuntă a venit soacra în ospeție...cu dulciuri. Of! Nunta a fost frumoasă, dar mireasa așa și nu s-a simțit bine în corpul ei. Din 1200 poze de calitate, m-am plăcut în 5. Cam trist.
    Și după nuntă problema slăbitului a fost actuală, deoarece cele două sarcini mi-au adus și mai multe kilograme în plus. Peste ani am început a căuta soluții și răspunsuri cum să-mi modelez corpul pe viață. Am căutat soluția în fitness - devenind instructor de fitness. Am găsit-o în cele din urmă în alimentație – devenind nutriționist.
 

    Au trecut 10 ani de la nuntă...avem 2 fetițe care mănâncă echilibrat pentru că am grijă de asta.
În poza din dreapta nu sunt mireasă. Am fost rugată să fiu model pentru colecția de poze a unui designer vestimentar 
    Dac-aș întoarce timpul înapoi aș ști ce e de făcut, acum însă mă bucur să ajut miresele să slăbească...

Victoria Ursu
Instructor de fitness, nutriționist, autoarea Programului slabesc.md