12 tipuri de fotografi de nuntă

Fotografii de nuntă sunt o specie deosebită.

Dar știați că fiecare specie are o subspecie aparte cu trăsăturile sale distincte? Multe subspecii au fost descoperite în habitatul lor natural- mereu căutând cea mai bună fotografie. Oamenii de știință ar prezenta interes să studieze caracteristicele rare ale acestor creaturi deosebite.
 

Selectarea unui tip corect de fotograf de nuntă este o decizie importantă. Veți petrece în ziua nunții la fel de mult timp cu el ca și cu viitoarea soție/ viitorul soț,deci trebuie să vă asigurați că veți fi compatibili.
Am făcut mai jos o listă de tipuri de fotografi de nuntă și trăsăturile lor, sunetele de împerechere și câteva indicii de supraviețuire din experința personală și înconjurările în care i-am cunoscut ca să vă ușurăm căutările.

Poate că vă veți regăsi printre rânduri. Lectură plăcută!

1. Flămânzilă

 

Vă faceți grijă dacă bucatele voastre sunt destul de delicioase? Fotograful-flămânzilă vă va oferi o opinie de expert în această privință primul. Dacă îi veți oferi niște mâncare bună, el nu se va opri doar la ea. 
Așteptați să-l vedeți printre mesele de copturi prefăcându-se că face niște food-photography pe când se umple cu ea.

Indiciu: Niciodată nu-l lăsați singur cu torta.

2. Emoționalul

 

Acești fotografi documentari sunt buni la povestit. Ei vor face poze fiecărei fete-cochete și băiețaș cu musteți care îi vin în cale, vor încadra albumele vechi cu fotografii în seria lor și orice obiect familial. Ei trăiesc pentru oportunitatea de a prinde un moment încărcat emoțional. Acești fotografi plâng când tatăl miresei își sărută fiica. Iar când vine timpul discursurilor fac fotografii nefocusate din cauza lacrimilor.

Indiciu: Nu-l lăsați să organizeze fotografii de grup. Va dura o veșnicie să incadreze pe fiecare în poziția corectă ca să reproducă momentul epic din capul său.

 

3. Vorbărețul

 

Are cu sine un aparat Canon și gândește Canon. Să nu vă lăsați să vă prostească. El nu vă este alături pentru că îi place să stea lângă oameni și îi pasă de opinia voastră, ci vrea să vorbească despre orice ca să-și arate strălucirea. Comentariile sale tari și râsul zgomotos pot domina toată încăperea.

Indiciu: Cereți cameramanului să îi reamintească că ceremonia de nuntă se întregistrează pe video, nu și vorbăraia sa nonstop.

 

4. Șeful


Nu-l puteți scăpa din vedere. El va veni cu cel puțin doi asistenți care vor face tot lucrul murdar pentru el precum setarea tripoidelor și luminii, transportarea bagajelor cu dispozitive și conducerea automobilului, etc. El vă va schimba decorul după placul său. Nu încercați să-l faceți să zâmbească sau să-i vorbiți. Aceste privilegii sunt oferite cuplului personal.


Indiciu: Spuneți-i că este fantastic, unul pe lume, știți voi, toată vorba ceea. El va face totul pentru voi.

5. Nerăbdătorul

 

Se uită la ceas fiecare două secunde. Aceste mișcări îi trădeaza nervozitatea. Se plânge de timp lipsă și pleacă primul din cauza traficului rutier stresând mireasa, stilistul, acea femeie sărmană care încearcă să aplice mascaraua, părinții și oricine prezent. Fotograful neurotic vă va obosi prin sutele de cadre pe care le face în caz în care una nu este bună.

 

Indiciu: Păstrați-l departe de băuturile energizante.

 

6. Playboy

 

El este ori asistentul fotografului ori însăși fotograful, dar, mai degrabă asistentul narcisist. S-ar putea să flirteze cu mireasa sau oricine altul care-i vine în cale: domnișoara de onoare, surorile, prietenii și chiar și mama miresei. Și desigur are cu el un teanc de cărți de vizită și două telefoane, pentru orice eventualiate.

Indiciu: Dacă vreun oaspete a dispărut, căutați-l după sunetul de împerechere a domnului asistent.

 

7. Prietenul

 

El vă va tutui și va deveni foarte familial. Să nu vă mirați când își arată stilul necultivat și se adreseaza părinților voștri „oameni buni”, ori „ребята”, sau când va face mișcări stranii de dans. Dacă credeți că puteți scăpa de el după ce luați fotografiile de nuntă, vă înșelați amarnic. El este acolo unde se întâmplă ceva.


Indiciu: Spuneți-i că-i ca un membru de familie. Spuneți-i că vreți albumul de fotografii cadou de nuntă de la el gratuit.

 

 

8. Entuziastul paparazzi

 

El este oriunde entuziasmat de orice cucerind pe unchiul Ion. Energizat fără sfârșit, un adevărat glob de foc plin de optimism. El nu va vorbi mult ( urăște să deranjeze), el va prefera să acționeze. Ca un paparazzi talentat, va urca pe mese și să va ține de marginea ușii ca să primească unghiul perfect pentru fotografii. Să nu vă mirați dacă dinadins apare sub masă, scoate un copac din rădăcini, sau sare din tortă.

Indiciu: Pentru că nu veți ști când va face un selfie cu voi, fiți mereu gata, chiar și în veceu.

 

 

9. Artistul

El este mai mult decât un fotograf de nuntă documentar. Fiecare click al său este benefic pentru omenire (sau așa crede el). Dar această lume necioplită nu apreciază mereu arta sa.  Să nu vă mirați de ținutele sale boheme, ochii visători țintiți în orizonturi depărtate. El petrece mai mult timp privindu-vă analizând cum prezența voastră îi vorbește decât făcându-vă poze. Voi sunteți nava care îl va naviga spre imortalizarea artistică.

 

Indiciu: Nu-i spuneți ce fotografii să vă facă. Niciodată.

10. Omul-gadget


Acest fotograf de nuntă cară cu sine cel puțin două bagaje de echipament pentru orice eventualitate. El este pasionat de aparatele, obiectivele sale scumpe, dar mereu rămâne nemulțumit. Mereu va fi ceva mai bun și mai nou. Precum Iphone-ul ăsta nou cu rezoluție mare care poate face fotografii fenomenale.


Indiciu: Niciodată nu îi admirați gadget-urile. El vă va vorbi fără sfârșit despre cele pe care încă nu le are.

 

 

11. Fițosul

 

Acesta este fotograful fashionist căruia îi pasă de ținuta sa mai mult decât a voastră. El niciodată nu-și lasă geanta pe vreo suprafață murdară. Nimic nu-l poate face să-și descheie cămașa închisă până la ultimul nasture, sau să-și ușureze cravata bine aranjată, chiar o arșiță de deșert. Și ce dacă transpiră ca un pătimaș în biserică? Ori se simte atât de înghețat că îi tremură mâinile când își ține aparatul? Motoul său este: Orice faci, fii stilat.

Indiciu: Verificați-i fotografiile înainte de a verifica imaginea sa proprie. Aparențele înșeală. Precum a zis Mark Twain „Hainele fac omul, dar nu necesar și fotograful.”(Bine, poate nu a zis chiar așa).

12. Veteranul

 

El a fost acolo și a făcut aceea. Nimic nu-l mai surprinde. El cunoaște cele mai bune unghiuri și face cadre unice și bune. Veteranul a avut experiențe multiple: amânări de 5 ore a zborului, calamități naturale, domnișoară de onoare cu schimbări de dispoziție, amanți și copii ilegali apăruți în cale. El face lucrul cu orice preț și inspiră liniște Zen tuturor.

Indiciu: Niciodată nu-i cereți ajutorul dacă lucrurile merg rău. Veți auzi doar: „Calmați-vă, totul va fi bine.”, chiar dacă în față este un leu și mireasa poartă o rochie din carne ca Lady Gaga.

Acest articol a fost preluat de pe diyphotography.net ​cu intenții bune și adaptat de Acy.
Nu am vrut să vă supărăm, ci să vă distrăm :)