FOTOGRAFIILE CU MAIMUȚA

Oricare n-ar fi stilul unei nunți și oricărui scenariu n-ar fi adaptată aceasta, exista, de regulă, momentul ăla “unic”, dar total neinspirat, când toată lumea e gata să facă coadă la o poză de grup cu protagoniștii evenimentului- mirele și mireasa.

Invitații îi asediază pe cei doi, toți zâmbesc, mai natural, mai forțat, apoi lasă miri în pace, ca în câteva fracțiuni de secundă să le ia locul alți invitați, la fel de dornici să pozeze cu cei doi înmărmuriți.

Oamenii se mișcă asemeni unui furnicar în jurul miresei și ai mirelui, iar tot ce-i demn de observație în acest moment e cum,  treptat, de pe fața cuplului se șterge zâmbetul și apare oboseala…

Chestia asta amintește reclama bateriilor Energizer: durează, și durează și durează, iar în rezultat pozele n-ai zice că-s wow. Ba mai mult chiar, toate-s la fel, parcă ar fi făcute pe bandă rulantă. Sunt genul ăla de fotografii pe care le treci cu vederea, cu viteza fulgerului, când răsfoiești un album de nuntă.

Nimic memorabil.

Emoții adevărate- zero.

 

Asemenea poze le-am numit  “fotografii cu maimuța”. Ideea de a le “boteza” așa nu-mi aparține. Autorii sunt un cuplu, Mariana și Alex, care, la o discuție, mi-au zis: 

Cuvintele astea le-am memorat bine, asta pentru că, eu am, de obicei, rolul de psiholog care, subtil încearcă să-și convingă clienții să renunțe la fotografiile de grup dar de data asta inițiativa a venit din partea Marianei și a lui Alex.

Mai jos, o să analizăm împreună de ce e strongly recommend să renunțați la acest obicei păgubos de la nuntă și o să dau câteva sugestii, numai bune de implementat la eveniment, ca nunta voastră să fie cu adevărat frumoasă, așa cum v-o doriți, dar cu accentele puse corect.


 

Deci, scurt pe doi, de ce e ok să-i fluturați din batistă ideii de a face poze cu maimuța la nuntă?

 

1. Sunt de-o plicticoșenie rară.

Acest gen de fotografii nu exprimă trăiri, emoții, stări vii, și nici n-au reușit niciodată să facă pe cineva să retrăiască clipa în momentul în care se uita la fotografiile de grup. Nu există nicio statistică aici, dar credeți-ne pe cuvânt.
 

2. Banuiesc că la nunta voastră vreți să fiți regizori și vreți ca acțiunea să se petreacă la timp, iar scenariul să nu fie dat peste cap. Anume timpul e cel care vă va lipsi dacă faceți poze cu maimuța. Un simplu calcul matematic vă va ajuta în acest sens. Dacă la o nuntă sunt 150 de invitați, iar la fiecare pereche care vine să facă poze cu mirele și mireasa se consumă cam un minut, tot pozatul ar dura aproximativ 1 oră și jumătate. Enorm!
 

3. Pozele de grup au rolul de check in.

Am venit, am văzut, mi-am făcut fotografii cu mirii. Chestie de protocol, ce mai…

Dacă ați ajuns aici citind acest articol și vă întrebați cu ce puteți înlocui fotografiile de grup și totodată să reușiți să distrați inivtații la nuntă voastră, vă propun să includeți în scenariul nunții următoarele idei: 

 

1. Apelați la echipa Fotoinstant care va face fotografii polaroid și le va distribui pe loc invitaților. Tehnica e simplă: fotografiile se developează preț de 20 de secunde în mîna celui care a făcut poza. Astfel, veți avea un element vintage la nunta dvs. și, totodată, veți alimenta și nostalgiile celor mai în vârstă invitați, care mai țin minte vremurile polaroidului. 

Pagina de facebook: FotoInstant și site.

2. HALO - cel mai modern photobooth din Moldova! Generația nouă și avansată de cabine foto, ușoare de utilizat și compacte, cu ajutorul cărora veți distribui rapid pe rețelele sociale toate fotografiile făcute la nuntă.

Pagina de facebook: HALO Moldova.
 

Pentru a vă asigura că n-o să fiți în pielea lui Cristofor Columb, descoperind noi metode de a face fotografii la nuntă și de a vă distra invitații, am cules câteva fraze din testimonialele lăsate de cuplurile fotografiate de mine despre fotografiile de grup.

Fotografiile de grup = fotografiile cu maimuța?
Alegerea vă aparține, dar gândiți-vă bine dacă acestea merită efortul, timpul, emoțiile consumate și faptul că, o bună perioadă de timp, veți pune punct distracției de la nuntă, asta când, există alternative atât de ok. 

Ore nu-i mai frumos să ai astfel de fotografii ca cele de mai jos la nunta ta? Oare nu e mai bine să-ți trăiești evenimentul natural, plin de emoții sincere, fără să regizezi fotografiile de grup și să te concentrezi maxim pe el!? 

Caricatură: Alex Buretz