Cum să economisești o grămadă de bani, fără să angajezi un fotograf de nuntă profesionist?

CHIAR TREBUIE SĂ CHELTUI SUTE DE $ PE UN PROFESIONIST? NU PREA CRED!

Ce-ar fi dacă ţi-aş spune că ai putea obţine fotografii la nuntă, cu o mică diferenţă față de costul pe care profesioniştii îl vor încasa, vei fi interesat sa afli?

Pun pariu că da, pentru că există a naibii de mulţi oameni care cred că fotografii de nunţi sunt mult prea scumpi, că fac sute de dolari doar pentru câteva fotografii.

Acum, nu propun ca invitaţii tăi să facă fotografii cu propriile iPhone-uri. Nici nu îţi propun să porţi o pălărie cu un GOPRO ataşat de ea. După planul meu, vei folosi acelaşi echipament, acelaşi software şi aceleaşi tehnici pe care le folosesc profesioniştii ca să realizeze în final acele poze super fancy de nuntă, pe care le tot postează oamenii pe FACEBOOK şi ODNOKLASSNIKI.

Planul meu vă va îndruma cum să faceţi tot ce fac profesioniştii în aşa mod încât să economisiţi din bănuţii voştri preţioşi şi să îi cheltuiţi pe ceva mult mai valoros cum ar fi tortul mirilor, încrustat cu diamante.

Fiecare dintre noi vrea să arate frumos în pozele din ziua nunţii, dar chiar este nevoie sa cheltui sute de $ pe un fotograf?
INTRODUCERE: ÎN MEDIE, UN FOTOGRAF DE NUNTĂ PROFESIONIST, VA CERE DE LA TINE SUTE, DACĂ NU MII DE DOLARI.

Deci, după cum ţi-am spus, în medie, un FOTOGRAF DE NUNTĂ PROFESIONIST va cere o sumă bunicică de bani pentru câteva fotografii. Dacă eşti ca majoritatea oamenilor, probabil vei ajunge să plăteşti aproximativ 1000 dolari pentru un fotograf profesionist. Desigur, ei vor avea în medie, o experienţă de 5 – 10 ani, şi probabil au fotografiat o groază de nunţi, dar hai să fim serioşi, chiar o mie de dolari pentru doar câteva poze?

Am să vă arăt cum să economisiţi mult din suma care vi se cere. Veţi rămâne cu atât de mulţi bani încât veţi putea cumpăra M&M’S cu iniţialele numelui dvs. care vor arăta minunat pe masa cu tortul.

Un fotograf de nuntă, va scoate de pe tine sute, dacă nu mii de dolari doar pentru nişte poze. Vei observa că mulţi fotografi poartă ochelari de soare ca să evite contactul vizual atunci când discută despre preţuri.
 
PASUL 1: INCHIRIAZĂ ACELEAȘI FOTOCAMERE ŞI LENTILE PE CARE LE FOLOSESC PROFESIONIŞTII (COST ESTIMAT – 370 DOLARI)

Dacă doriți același rezultat, va trebui  să utilizați același echipament de top pe care îl folosesc profesioniștii. Mulți oameni știu că secretul unor  fotografii minunate este de fapt aparatul de fotografiat. Deci, haideți să mergem direct la sursă și să mai salvăm şi bani, şi timp. Există locuri precum OBIECTIVE.MD unde puteți merge și de unde puteţi închiria echipamentele de nuntă pe care le utilizează profesioniştii. Apropo, aceste locuri sunt minunate, le folosesc tot timpul.

Din moment ce profesioniștii au, de obicei, cel puțin doi fotografi la un eveniment, am de gând să vă recomand să închiriaţi cel puţin două echipamente. Veți avea nevoie de două body-uri și două seturi cu multiple lentile și stroboscoape. Vă recomand să închiriaţi aceste echipamente cu cel puțin o săptămână înainte de nuntă, pentru a avea timp să vă instruiţi recruţii, să folosească aceste camere de lux în mod corect.

Am calculat în locul vostru și pot spune că puteți obține, în principiu, două aparate Canon 5D și câteva lentile, fiecare de aproximativ 1.169 dolari. Acest preţ include şi asigurarea. Dacă cineva scapă camera într-o fântână de ciocolată, tu nu ai vrea să plăteşti 3000 dolari sau mai mult pentru a înlocui aparatul de fotografiat. În timp ce cântăreşti toate economiile tale, lasă-ţi mintea să viseze la posibilitatea de angajare a lui Celine Dion de a zbura și a cânta personal la  nunta ta, pentru că s-ar putea întâmpla cu toți banii pe care îi ai în buzunare în acest moment.

Închiriază camere Canon 5D. Aceste camere produc aparent fotografii extraordinare pe cont propriu.
PASUL 2: INCHIRIAZĂ TREPIEDE, SOFTBOX-URI ȘI CARDURI DE MEMORIE (COSTUL ESTIMAT – 130 DOLARI)

Deşi, e un pic enervant, hai să nu uităm de accesoriile de care vei avea nevoie, ca să o scoţi în capăt. Vei avea nevoie de două softbox-uri pentru  difuzarea luminii pentru a obține acel “Wedding Look”. De asemenea, vei avea nevoie de unele standuri pentru a ţine luminile, vreo două trepiede și câteva carduri de memorie. Am calculat din nou şi deocamdată, o ducem bine. Cu aproximativ 130 dolari puteți obține toate aceste lucruri strict necesare pentru a completa echipamentul.

Vei avea nevoie de două softbox-uri pentru  difuzarea luminii pentru a obține acel “Wedding Look”.
PASUL 3: RECRUTEAZĂ  DOI PRIETENI SAU STUDENŢI CARE MOR DE FOAME PENTRU A FACE FOTOGRAFIILE PENTRU TINE (COSTUL ESTIMAT – 60 DOLARI)

Acum, că aveți cele mai bune camere, care, practic, vor face poze geniale pe cont propriu, puteți recruta oameni pentru a vă face fotografiile. Vă recomand să  chemaţi doi prieteni semi-distanți, care nu sunt încă în lista de invitaţi şi care nu se vor simţi jigniţi de faptul că nu i-aţi invitat pe ei în primul rând. În cazul în care nu este posibil, puteți recruta oricând câțiva studenţi înfometaţi care doresc să lucreze la preţuri mai mici.

Când eram încă la colegiu cineva m-a plătit ca să fac o alee de ciment pentru ei și eu nu aveam nicio experiență în acel domeniu, așa că de ce naiba să nu încerc? Trebuie să spun că aleea  avea un look foarte rustic şi asimetric, dar cel mai tare, e faptul că ei au economisit bani!

Pentru aproximativ 2 dolari pe oră cred că puteți găsi doi fotografi începători care să lucreze aproximativ 8 ore sau chiar întreaga zi. Asta e doar 60 dolari! Camerele de lux moderne au făcut  fotografiatul atât de ușor încât fotografii, în esență, pur şi simplu dau ca niște roboți click pe butoane.
PASUL 4: VEI AVEA NEVOIE DE CÂTEVA CĂRȚI ȘI TUTORIALE VIDEO (COST ESTIMAT – $ 80)

Acum, echipamentul de lux pe care îl vei utiliza necesită unele cunoștințe de lucru de bază ale aparatului de fotografiat în sine. Ar fi nevoie de aproximativ 80 de dolari pentru a acoperi costurile câtorva cărți de fotografie, tutoriale video și plata pentru instruirea fotografilor studenți novice. Nu vrei ca fotografii tăi să nu cunoască lucruri elementare şi chiar de bază din fotografie, înainte de a le delega acestora cea mai importantă zi din viața ta, corect?

Vei dori o carte ca aceasta cu cel puțin câteva zile înainte de a te căsători, pentru a studia câte ceva.
PASUL 5: ŢINTEŞTE DEPARTE, SPUNE-I FOTOGRAFULUI SĂ  ÎNNEBUNEASCĂ (COSTUL ESTIMAT – GRATUIT)

Aceasta este cea mai bună parte. Toate fotografiile pe care doriți să le faceţi în ziua nunții sunt gratuite. Aşa că instruieşte fotografii pe care i-ai recrutat ca să îşi iasă din minţi. Fotografii făcute ca din mitralieră peste tot cu toată lumea. Bagă-te chiar şi în fața altarului, dacă este nevoie și trage poze  de la 9 fps pentru a obține fiecare nuanță.

Fotografii profesioniști știu exact când și unde să fotografieze și cum să o facă cu o intruziune minimă asupra ceremoniei sau invitaților, doar că asta nu este posibil în cazul nostru. Așa că am de gând să recomand strategia de a face arma fotografică să tragă cât mai multe cadre  cu putință.

Instruiți fotograful dvs să fie agresiv și absolut peste tot în acelaşti timp pentru cele mai bune rezultate. În cazul în care nu îl vedeţi să fotografieze peste tot cam 9 cadre pe secundă, înseamnă că, probabil, fotograful pierde ceva important.
PASUL 6: PHOTOSHOPEAZĂ ACELE IMAGINI! (COST ESTIMAT – $ 200 DAR O SĂ-L CONSIDERĂM GRATUIT PENTRU PLAIURILE MIORITICE MOLDOVENENȘTI DATORITĂ TORRENTSMD.COM)

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru ADOBE CREATIVE CLOUD. Acum, în loc de a cheltui mii de $ pe Photoshop tools, folosite de fotografi, vă puteți abona la un serviciu lunar și să-l primiţi pentru aproximativ 100 de dolari pentru câteva luni, în timp ce lucraţi la imaginile dvs. Ținînd cont de faptul că moldovenii nu sunt obișnuiți să plătească pentru ceea ce pot lua gratis de pe torrentsmd.com o să considerăm cheltuielile pentru Photoshop reduse la zero.

Acum, ar trebui să găsiţi careva tutoriale și cărți pentru a vă ajuta să învățați cum să utilizați Photoshop-ul. Deoarece Photoshop-ul este extrem de complicat, am de gând să vă recomand să petreceţi cel puțin 40 de ore învățând chestiile de bază de trunchiere, straturi, filtre, plugin-uri, măști, dodging, ardere, vignetare, blur selectiv, suprapuneri, corecție lentilă, ascuțire și netezire. Acestea sunt doar elementele de bază, și oricum nu ne putem aștepta să ajungeţi la nivelul de pro.

După toate astea, mulţi din aceşti fotografi de nuntă profesionişti, cheltuie probabil, mai multe mii de ore de experiență de lucru cu Photoshop-ul. De asemenea, ei probabil, au plug-in-uri adiţionale în Photoshop de cel puțin 1.000 de dolari pentru a face fotografiile tale să arate frumos. Dar amintiți-vă, scopul nostru este economisirea banilor! Și noi o facem!

Cu Photoshop veți putea crea fotografii de nuntă somptuoase care îi dau miresei un aspect uluitor.
PASUL 7: UN ALBUM DE TIP FOTOCARTE CU FOTOGRAFIILE DVS. (COST ESTIMAT – $ 320)

Majoritatea fotografilor profesionişti îţi vor da câteva sute de fotografii printate sau o, FOTOCARTE DE CALITATE a trebui să puneţi deoparte pentru asta aproximativ 100 de dolari pentru fotografii  sau cam 350 $ pentru un album de tip fotocarte. Puteți merge chiar la orice MiniTipografie din PIAȚA CENTRALĂ și obţine printuri super-ieftine care vor costa doar aproximativ 30 dolari.

Există tone de modalităţi pentru a economisi bani pe fotografii de nuntă! Acum cred că te intrebi de ce nu ai făcut tortul de nuntă din aur comestibil cu banii economisiţi pe fotografii.

CONCLUZIE: AI ECONOMISIT O GRĂMADĂ DE BANI. CU PLĂCERE. 

Poți să-mi mulțumești mai târziu pentru că ai economisit o tonă de bani. Dacă ai urmat instrucțiunile mele, înseamnă că ai reuşit să îţi fotografiezi nunta cu doar o mică diferenţă faţă de cât ar fi costat să o facă un profesionist. Cu programul meu, care te ajută să  utilizezi același echipament si aceleaşi instrumente incredibile pe care le utilizează profesioniştii, reuşești să economisești imensa sumă de 40 $. Asta e o economie enormă de tocmai 4% pentru tine.
Acum, garantat, ai avut de petrecut aproape 100 de ore din timpul tău preţios, închiriind, învățând și editând, dar cred că a meritat efortul şi toţi banii economisiţi de tine. Dacă ai economisit 40 dolari și ai petrecut 100 de ore în plus înseamnă că tocmai ai câștigat incredibilul preţ de 0.4 dolari pe oră pentru fiecare oră cheltuită. Acum, cred că trebuie să te simţi bine.

Articol preluat de pe PETAPIXEL.COM,
tradus și adaptat de 2 fete frumoase GETA BAGHETA și CAROLINA SECRIERU.
Supervizor, eu, ALEX IORDACHE.