Artur, barista | Echipa mea

Echipa noastră este specială și avem tot dreptul să spunem asta. Specială este datorită membrilor săi.

Ca să cunoști mai bine pe fiecare din noi și să înțelegi valoarea noastră în echipă, am hotărât să dedic fiecărui coleg câte un articol pe acest blog. Într-o serie de întrebări-răspunsuri vei cunoaște cine suntem, de ce facem parte din această echipă, la ce suntem cei mai buni și ce facem în afara proiectului. 

Următorul interviu îl dedic lui Artur, pe care l-am numit barista pentru că mereu are grijă să ne facă un ceai sau o cafea bună.

 

Ce crezi că ar fi important ca oamenii să cunoască despre tine?

 

Că am studiat la facultatea de economie și am avansat în domeniul marketingului. Practic conștient fotografia de ultimii 3 ani, însă interesul față de arta fotografică a persistat mereu. Pe viitor mi-aș dori să combin studiile superioare cu cele acumulate la moment în domeniul creativ. Pe lângă acestea, sunt o persoană responsabilă, dornică de a încerca lucruri noi, de a studia cât mai mult și din diferite domenii, de a se perfecționa în permanență ( sunt un perfecționist și tind mereu să sporesc performanța mea ).

 

Cum investești în educația ta?

 

-  În mare parte prin lectură. În această lume sunt o sumedenie de cărți care te pot dezvolta atât personal, cât și profesional. Particip la diferite cursuri, școli online, iar dacă am o ofertă de a studia ceva în plus, niciodată nu o refuz. Se crede că această investiție nu pare eficace acum, însă pe un termen lung, ea, cu siguranță, aduce roadă. De-asemeni tind să absorb noi cunoștințe din discuțiile cu diferite persoane cu experiență mai bogată de la care poți afla ceva nou și interesant, nu neaparat legat nemărginit de domeniul meu.

 

Cum ți-ai croit drumul în fotografie?

 

- Totul începe de la o simplă curiozitate. Mi-am dorit să aflu și să înțeleg cum e să surprinzi momentul potrivit, să poți reda o emoție, o stare, un mesaj printr-o fotografie. Am studiat experiența fotografilor cu renume internațional, precum și tendințele actuale. Am început a practica mai mult și de fiecare dată cu noi abordări atât tehnice, cât și stilistice. Acum tind să cred că am ajuns să fac ceea ce îmi place și aș dori să o fac mereu. 

Cum ai ajuns în echipa Alex Iordache Photography?

 

Cu Alex ne-am intersectat cu mult înainte de a deveni membru în echipă. Am avut schimb de impresii, aprecieri față de ceea ce facem și tindem să realizăm. După o perioadă de timp a apărut ideea de a ne uni entuziasmul artistic și a lucra împreună.

 

 

Ce rol ai în echipă și de cât timp faci parte din ea?

 

- Mergem împreună pe această cale deja de 2 ani. În echipă sunt responsabil de tot ce se întîmplă cu fotografia ”post-event” și anume selectarea celor mai reușite momente și editarea integrală a pozelor de la eveniment.

Ce-ți place cel mai mult în lucrul pe care îl faci?

 

- Experiența. Am ocazia să văd personalități și situații, emoții noi. Fotografia nu e nimic altceva decât imortalizarea momentului, iar momentul e creat de oameni și fiecare om e diferit. Îmi place să mă simt parte a evenimentului chiar fiind cu mult timp și spațiu dincolo de ziua pe care o văd pe display. Și desigur, cel mai plăcut e să știi că munca depusă va fi apreciată de ei timp de multe decenii, căci amintirile noastre sunt acel foc ce ne menține mereu vii. Toată societatea noastră e un produs al amintirilor.

 

 

Cum ai descrie echipa noastră?

 

- E o atmosferă colegială. Te simți ca un mecanism care determină ceva. De aici apare dorința de a te perfecționa și ai necesitatea de a aduce un aport la echipă și la activiatea noastră comună. Daca vrei sa fii mai bun, te afli printre cei mai buni. Un lucru comun bine organizat poate face într-adevăr clipe pentru secole. 

 

 

Articol scris de: Acy