Jurământ vs căsătorie la OSC

Cred că nu o dată ai văzut în filme cum are loc un jurământ: mireasa condusă de tatăl său merge spre altar cât timp oaspeții sunt așezați pe scaune și admiră acest moment unic. Păi exact această tradiție preluată din occident se numește Jurământ și este tot mai des inclusă în scenariul nunților noastre.
 

Jurământul este un moment sincer și emoționant în care cuplul își proclamă dragostea unul față de altul. Poate fi atât de diferit și nu există un singur scenariu pentru acesta. Fiind fotograf consider că e important ca orice eveniment să fie însoțit de o diversitate de emoții. Și din momentul în care faci căsătoria civilă la OSC, există riscul ca ea să devină monotonă și să nu să se combine cu restul nunții.

 

Eu cred că nu există nici o legătură dintre o semnătură pe foaie și dragostea dintre două persoane. Din această cauză, nu e atât de important să legăm căsătoria unui cuplu cu un moment birocratic precum este căsătoria într-un oficiu din Stările Civile.
Am adunat mai jos posibilitățile pe care le oferă un jurământ astfel ca să poți decide singur dacă îți convine mai mult decât o căsătorie civilă la OSC.

De ce să alegi un jurământ?

 1. Fără poezii

Știi poeziile ofițerilor de Stare Civilă, le-ai auzit la nunta fraților tăi, prietenilor și altor neamuri. Poți să le înlocuiești cu o discuție frumoasă pe care ar susține-o un om cu experiență în acest domeniu. Acest "moderator" sau oricum i-ai zice, personalizează discuția sa și o potrivește exact ție și jumătății tale răscolindu-vă toate sentimentele.

 

2. Nici o lentă tradițională, da' decor integru


Nunta cu un jurământ e ca un tot întreg. Deorațiunile pot fi într-un singur stil, cât la locația unde ai jurământul, cât și la sala de nuntă. Astfel fotografiile tale vor avea o armonie și nu vor depinde de reparația și aranjamentul unei săli din OSC.

 

3. Simetrie
 

În toată activitatea mea am fotografiat peste 100 de jurăminte și mi-am format opinia, poate subiectivă, că cele mai frumoase jurăminte sunt cele care sunt aranjate simetric. Simetria este aratată de scaune, miri amplasați față în față, decorațiuni simetrice. Poți observa aceste detalii în fotografiile de mai jos.


4. Nu cu fundul la public, dar față-n față

 

De multe ori avem ocazia să fotografiem evenimente în care oamenii stau cu fundul la sală astfel încât nu le poți capta emoțiile, iar cadrul general nu arată bine. 

Stând față în față la altar poți vedea reacția părinților tăi care sunt așezați în primile rânduri alături de tine, privi moderatoul și unul pe altul în ochi. 

 

5. Toate conflictele nu le poți evita, dar măcar unul

Nimeni nu-ți dictetază nimic, unde să stai, unde să bei șampanie, când să stingi sau să aprinzi luminile și să eliberezi încăperea pentru următorul cuplu. Ai atât timp cât îți trebuie. 

 

6. Fiți oriunde în lume

Poți alege orice locație. Jurământul îl poți organiza la mare, pe plajă, în grădini, banchete, oriunde în lume. Este comod, pentru că îl organizezi la ora și locul pe care le alegi tu, fără rânduri. Fotografiile tale vor fi unice și nu se vor repeta la alte cupluri, ca în cazul căsătoriei la OSC.

 

7. Bunica ta va sta pe scaun

Toată lumea stă pe scaune, ceea ce îți va bucura bunica și rudele în etate, sau să fim sinceri, orice privitor, pentru că e mult mai comod să urmărești un astlfel de moment fiind așezat. Fotograful va putea ușor, din diferite unghiuri, să fotografieze momentele importante (ca exemplu : îmbrăcatul inelelor) datorită faptului că voi sunteți în picioare, iar familia ta așezată.

 

8. Pune piesa preferată


Hai să recunoaștem că cu toți am obosit de melodiile demodate de la OSC. Imaginează-ți cum e să veniți spre toată familia care vă așteaptă la altar sub piesa voastră îndrăgită. Câte emoții sincere și gânduri bune vă vor surprinde fețele! Poate fi prima piesă la care v-ați sărutat, sau pur și simplu una care vă face să vă simțiți bine.

 

9. Încărcătură emoțională

Un jurământ trezește mai multe emoții decât o căsătorie la OSC datorită tuturor motivelor și posibilităților pe care le-am enumerat până acum. Dacă un eveniment este plin de emoții, eu voi face mult mai multe fotografii bune și rezistente în timp la care cu drag vă veți întoarce peste ani.