Cum să alegi corect stilistul pentru ziua nunții

Modă nu înseamnă neapărat frumusețe!

    Fiecare fată se visează mireasă, într-un timp sau altul al vieții ei, într-un fel sau altul. Bărbații, dacă tot a venit vremea însuratului, o rezolvă cu costumul și pantofii și sunt gata. Și aici începe epopeea miresei mioritice. Consultații cu fetele la un vin, consultații cu părinții, din ambele părți, la care sunt invitate ocazional și toate mătușile, reviste, tendințe, cataloguri, pinteresturi și instagrame.. Sărmana mireasă e brusc aruncată într-un val întreg de păreri. Și atunci ea decide să apeleze la un stilist, un profesionist în ale alesului și selectatului. Dar las-o pe mâna stiliștilor să-ți schimbe complet viziunea, pe care parcă o închegasei în cap. Începând de la rochie și terminând cu unghiile, toate ideile pe care le aveai se preschimbă cumva într-o viziune de mireasă, încropită din 34 de idei.

    Prima și cea mai mare problemă a mireselor, care lucrează cu stiliști, este că sunt învățate că tot ce-i la modă trebuie neapărat purtat în ziua nunții. Să nu cumva să spună lumea că nu ești în trend. Deci, dacă culoarea anului e marsala, vei avea un accent de această culoare pe rochie, sau pantofii, sau buzele, sau desene pe unghii, sau florile din păr, din buchet...sau facem toți un compromis și-l impunem pe mire să poarte cravată marsala. Apoi, fără să ne fie studiat bine corpul și atu-urile lui, începem să ne îndesăm în toate rochiile, care arătau așa de bine în catalog... Astfel, în dorința de a arăta cât mai bine, semănăm cu o bucată de șuncă prinsă în plasă. O bucată de șuncă, care se mărită.

    Părul și machiajul miresei. Aș putea să scriu articole întregi doar despre asta. Fetelor, faptul că stilista X sau stilistul Y a terminat toate seminarele de perfecționare și concursurile specializate, și poate face din păr un trandafir, un cuib pentru rândunele sau un carburator pentru Audi, nu înseamnă că trebuie să vi le facă vouă în păr, în ziua nunții. Uneori, ajung să nu recunosc puștoaica cu bucle aurii, revărsate pe umeri, care azi e tanti cu ditamai cocul, cu detalii florale, cu paiete aplicate și împletitură ca o țesătură.

    E foarte important să stabiliți din timp toate-toate detaliile cu coafeza, să faceți și probă dacă e necesar. Să nu mai vorbim de machiajul de mireasă, care pentru mulți makeup artiști înseamnă makeup de transvestit. Chiar dacă optați pentru un aspect mai expresiv, machiajul trebuie să arate în primul rând proaspăt, luminos și să fie rezistent. Altfel, ajungi la o bucată de noapte să te uiți la mireasă, iar ea deja e obosită, pielea e palidă de prea mult corector, ochii sunt două cercuri negre, și genele apasă peste pleoape. O panda obosită.  Și nu uitați că veți avea, voi și toate rudele voastre, poze de la acest eveniment. Un fotograf în timp real nu va putea să stea să corecteze fața miresei în cele 700 - 1000 de fotografii pe care le veți vedea. Este job-ul unui stilist să facă părul și machiajul în așa fel, încât să arătați live la fel de bine ca în poze.

    Nu vă încărcați aspectul cu prea multe detalii. Flori, perle, aplicații din cristale, mănuși cu aplicații, cristale pe unghii, gentuță și umbreluță din dantelă. Și toate, pe o singură persoană.
    Nu uitați, mireasa este întruchiparea gingășiei, a purității și a prospețimii. Orice stil nu ați adopta în ziua cea mare, aveți grijă să rămâneți aceeași persoană, care i-a spus Da mirelui. Și să vă simțiți frumoase și unice în orice moment al zilei. 

Guest Post: Dika Cheptine